Casana Vzw

Casana Vzw
Annemie Wysmans

Gezinnen helpen om levensbelangrijke therapie voor jonge meisjes met een eetstoornis betaalbaar te maken.

 

Vzw Casana wil via een multidisciplinair schoolvervangend aanbod in een huiselijke setting zich richten op jongeren tussen de 12 en 18 jaar die kampen met een eetstoornis. Ze willen hiermee een alternatief traject aanbieden voor jongeren die tijdelijk door hun te laag gewicht niet meer naar school kunnen. Zij willen een alternatief bieden zodat de jongeren niet veroordeeld zijn tot dagelijks thuis opgesloten te zitten en enkel in staat zijn om beperkt een aantal uren online les te mogen volgen en de rest van hun hele vele uren door te brengen op social media, vaak de plaats waar hun moeilijkheden begonnen…

Dit traject richt zich op jongeren die momenteel op de wachtlijst staan voor opname in een residentiële setting én reeds in behandeling zijn bij een kinderarts.  De jongeren en hun ouders doorlopen een 8 weken durend intensief dagprogramma bestaande uit diverse multidisciplinaire therapeutische sessies.  Er wordt bewust gekozen voor een kleine groep van 8 jongeren.

De jongeren en hun ouders worden verwacht tussen 8.30 en 17u op dinsdag en donderdag.  

Op vrijdag staat er een Multi Family Therapy-dag( MFT) op het programma voor zowel ouders als jongeren.  Bij MFT worden verschillende gezinnen samen gebracht en ondersteund. Deze MFT-dag bestaat uit 10 sessies. Deze sessies worden begeleid door een psycholoog, een andere discipline (diëtiste, creatief therapeut, PMT, …) en een ervaringsdeskundige ouder... Zowel de ouders als de jongeren krijgen tijdens deze sessies meer zicht op de ziekte maar ook nuttige tips om samen de eetstoornis aan te pakken.  

Voor de medische opvolging wordt er ook nauw samengewerkt met de betrokken kinderarts.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18/02/2023 gestart
1608x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Casana Vzw

Casana Vzw

Actie georganiseerd door:

Annemie Wysmans

Annemie Wysmans

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18/02/2023 gestart
1608x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog