Buurtwerk Crosestein Zeist

Buurtwerk Crosestein Zeist
Rene Johannsen

We willen in de wijk de sociale samenhang vergroten ongeacht religie, etnische achtergrond en persoonlijke situatie.

 

Ik ben Rene Johannsen en lid van de Bewonerscommissie Crosestein.

Crosestein is een wijk in Zeist uit 1983 die een grote diversiteit van bewoners kent. Van buren met goede banen tot aan buren die afgekeurd zijn. We hebben doorgaans 10-15 verschillende nationaliteiten in de wijk afhankelijk van de verhuizingen. 

Het afgelopen jaar hebben we met veel plezier activiteiten voor de buren georganiseerd. Van maandelijkse koffiemomenten tot samen eten, tuinieren, opruimen, samen kleinschalig eten met minimale prikkels tot aan de grote barbecue op Burendag. In een jaar tijd hebben we verrassende verbanden tussen buren zien ontstaan. Door bij elkaar te komen leren we elkaar beter kennen. Hierdoor ontstaat respect en acceptatie en de samenhang wordt vergroot. Zo staat er altijd buren klaar om te helpen met bijvoorbeeld opruimen in huis, contact te leggen met de overheid en instanties, boodschappen voor elkaar te doen en gewoon even een praatje maken.

Om de activiteiten te bekostigen hebben we het afgelopen jaar veel eigen financiele middelen beschikbaar gesteld en in combinatie met steun van buurtorganisaties hebben we veel voor de buren kunnen betekenen. Om de komende jaren op een duurzame manier verder te kunnen hebben we een wenslijst zoals tafels en stoelen, mobiele overkapping voor activiteiten, een barbecue die 50 hongerige bewoners bij kan houden en nog wat kleine dingen. Het geld dat deze actie opbrengt zal uitsluitend voor deze duurzame materialen worden besteed dus geen eten, drinken enzovoort. Voor een indruk van onze activiteiten ben je van harte welkom op onze facebookgroep Crosestein - Samen groeien!

Ik wil je alvast voor je donatie heel erg bedanken. Al halen we het streefbedrag niet kunnen we toch heel veel realiseren.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 16/08/2023 gestart
204x bekeken

Actie georganiseerd door:

Rene Johannsen

Rene Johannsen

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 16/08/2023 gestart
204x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog
 
Andere acties in: In de buurt
Misbruik melden