Boot gezonken door ongeval met heftruck

Boot gezonken door ongeval met heftruck

Ons huisje (boot) waar wij op wonen is door een ongelukkig ongeval met een heftruck compleet vernietigd.

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Hallo allemaal,

Het was groot nieuws hier in Friesland. “Boot gezonken in de prinsentuin door heftruck”. 

Je denkt veilig je bootje te hebben aangelegd in de haven van Leeuwarden. Tot dat je plots midden in de nacht wakker schrikt van een enorme klap. Eerst denk je nog dat er een boot tegen je aan vaart. Maar op het moment dat ik voelde dat onze boot kapseisde is er paniek. Wij zijn beide zo snel mogelijk via het vluchtluik naar buiten gegaan en daar raakten wij direct te water. Door de adrealine weet je niet of dit allemaal waar is wat er gebeurt. Het ene moment slaap nog, en het andere moment lig je in het water. 

Deze gebeurtenis is in mijn geheugen gegrift en is zeer traumatisch! 

We zijn gelukkig heel snel door twee mensen uit het water gered en toen goed opgevangen door het ambulance personeel. 🙏🏻
 

Het is een wonder dat dit goed is afgelopen voor ons. We leven nog! Na een paar dagen ga je alle nog een keer alle scenario’s door je hoofd halen en bedank je God dat je nog leeft want dit had op zoveel manieren heel slecht af kunnen lopen. De heftruck had onze doorgangen (vluchtluiken) kunnen blokkeren. En dan zit je gewoon vast. Zo’n zwaar ding kun je nooit met z’n 2en verplaatsen. Dan verdrink je. 
 

Deze gedachten spoken nog vaak door mijn hoofd en wekken de trauma’s op. Op dit moment gaat het gelukkig goed met onze gezondheid en leren dit steeds beter een plekje te geven.

nu denk je hoe kan zoiets gebeuren? Een heftruck en boot? 

Ja, deze vraag heeft mij de afgelopen maanden ook bezig gehouden. We weten inmiddels dat de heftruck geparkeerd heeft ten hoogte van onze boot en door een fout van de bestuurder niet op de handrem gezet. Daarbij is hij naar beneden gerold en zo op onze boot beland. Door het enorme gewicht is onze boot binnen enkele minuten gekapseisd en zo gezonken. Comleet vernietigd 😢 ons huisje gezonken. Na het bergen van onze boot is deze naar het depot gebracht en mochten wij onze spullen die nog te redden waren waarborgen. Wij hebben enkel alleen wat kleding en wat keuken spulletjes kunnen meenemen. Al onze electronische spullen, fotos, boeken en noem maar op is de door de waterschade verwoest. 😭 

De boot is door onze verzekerings maatschappij totaal los verklaard. Hij is gesloopt! 

Na maanden in contact te zijn geweest met onze verzekerings maatschappij, het bedrijf en bestuurder van de heftruck zijn we beland in een financieel conflict. Juridisch staan we er heel slecht voor tegen een bedrijf en onze verzekering doet er alles aan om niet uit te keren. Wij willen jullie al deze details besparen en geen namen  noemen. 

Wat ik wel kan zeggen is dat het bedrijf van de heftruck de bergingskosten heeft betaald. 
 

Alleen onze verzekering keert niks uit omdat het volgens hen niet gaat om een aanvaring maar om vandalisme. Wij zijn niet verzekerd voor vandalisme en diefstal helaas. Ook niet voor rechtsbijstand. Wij zitten met onze handen in het haar. We hebben geen poot om op te staan. En kunnen fluiten naar onze centen en zijn alles kwijt. Het bedrijf van de heftruck laat ons ook links liggen en komt hier zo mooi mee weg!
 

Het is inmiddels alweer een paar maanden geleden en we hadden gehoopt dat we tenminste weer een bootje zouden hebben maar helaas zijn we genoodzaakt om bij vrienden te logeren totdat we weer plekje voor ons zelf hebben. Onze vaste ligplaats ligt er nog altijd leeg bij. Dit is tenslotte ons huis adres. Hier staat mijn brievenbus. Alleen dat, er ligt geen boot, de steiger is leeg. we hebben lang gespaard voor onze boot en hebben in 2019 een vast ligplaats gekocht met een lening van de bank. Dit is ons vaste woon adres. En zomers varen wij rond in de vakanties met ons huisje. Dit leven hebben wij niet meer en wonen nu al maanden hij vrienden. 
 

Wij vragen daarom hulp van jullie. Wij willen gewoon graag ons leven terug en heel graag een nieuwe boot aanschaffen zodat wij dit toch nog goed af kunnen sluiten. Alle donaties zijn welkom. 
 

we zullen uiteraard up dates geven en uiteindelijk een paar mensen uit nodigen om een keer met ons mee te varen als dit allemaal lukt. We hopen dat er genoeg mensen zijn die met ons de handen ineen wil slaan. 

alvast bedankt 🙏🏻 

Wes en Angelique
 


 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 20/10/2023 gestart
166x bekeken

Actie georganiseerd door:

Wessel Jasper

Wessel Jasper

 

Doneer Wees de eerste om deze actie te steunen!

Donaties

 
Toon alle donaties
op 20/10/2023 gestart
166x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog