Bewegen voor Beweging (za. 8 oktober '22)

Bewegen voor Beweging (za. 8 oktober '22)
Stichting Vrienden van OC Leijpark
Deel deze actie via:

'Bewegen voor Beweging': 36 km MTB of 10 km hardlopen; inzamelingsactie voor een Interactieve Speelzone voor OC Leijpark

 

Vanuit de Stichting Vrienden van OC Leijpark gaan we twee rondes Stadsbos 013 in Tilburg mountainbiken (2 x 18 km) en een 10 km bos parcours hardlopen in het Warandebos in Tilburg. Met als doel om funding op te halen voor de aanschaf van een ActiveFloor!

Onderwijs Centrum Leijpark (OCL) heeft een belangrijke rol in de regio en biedt de volgende vormen van onderwijs, zorg en begeleiding aan:

  • SO: speciaal onderwijs (voorbereiding op VSO); kinderen van 4 t/m 13 jaar;
  • EMB: onderwijs/zorg voor kinderen van 4 t/m 20 jaar met een ernstig meervoudige beperking;
  • VSO: voortgezet speciaal onderwijs; kinderen van 12 t/m 20 jaar;
  • VMBO: voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs; kinderen vanaf 12 jaar die naar MBO willen doorstromen
  • LOB: loopbaanbegeleiding (stages);
  • ZIO: zorg in onderwijs; extra zorg en begeleiding van de kinderen.

OCL groeit; niet omdat er meer gehandicapte kinderen bij komen, maar vooral omdat hulpbehoevende kinderen steeds minder vaak ergens anders goed geholpen kunnen worden. Ruim 500 kinderen zitten nu op de school met verschillende specifieke behoeften. Vanuit de overheid wordt niet in alle behoeften voorzien, hier willen we met de Vrienden van OCL op inspelen. We helpen de kinderen door het ondersteunen bij activiteiten, de aanschaf van goederen en we creëren draagvlak zodat hulpbehoevende kinderen de juiste aandacht krijgen. Afgelopen jaar hebben we onze eerste wapenfeiten als stichting mogen noteren: met een groep leerlingen van OCL zijn we naar een voetbalwedstijd van Willem II geweest en hebben we middels giften de funding voor een 9-persoons bus weten te realiseren zodat er gepast vervoer is om leerlingen bijvoorbeeld naar stages te kunnen vervoeren.

In het najaar van 2022 staat de actie ‘Bewegen voor Beweging’ op het programma. Op zaterdag 8 oktober gaan we twee rondes Stadsbos 013 in Tilburg mountainbiken (2 x 18 km) óf 10 km bos parcours hardlopen in het Warandebos in Tilburg. Deze actie is er specifiek op gericht om een interactieve speelzone aan te kunnen schaffen voor de kinderen van OCL: de ActiveFloor! Met de ActiveFloor krijgt bewegend leren een fysieke en centrale plek in school. De ActiveFloor is en interactieve beweegvloer waar kinderen diverse leerspellen op spelen terwijl ze bewegen. Zie het als een levensgrote tablet op de vloer met eindeloos veel mogelijkheden. Door ons (letterlijk) in te spannen voor OCL, hopen we het benodigde bedrag van 10.500,- EUR voor de ActiveFloor binnen te halen zodat de kinderen al lerende nog meer kunnen bewegen. 

Wij hopen in ons netwerk en het bedrijfsleven in Midden-Brabant steun te vinden voor deze ‘Bewegen voor Beweging’ actie. Mocht je je genegen voelen om deze actie te ondersteunen middels een (bescheiden) gift, dan kan dat via deze donatiepagina. Afgezien van de transactie- en bankkosten, gaat iedere euro die gedoneerd wordt, naar de aanschaf van de ActiveFloor. Ben je sportief en wil je zo je steun betuigen en zelf giften mee ophalen, dan kan dat ook. Je kunt je op de donatiepagina aanmelden als deelnemer om 2 x 18 km te MTB’en of het bosparcours van 10 km te hardlopen.

Hoe dan ook, bedanken we je voor het lezen van deze tekst waardoor we hopen dat we in ieder geval Onderwijs Centrum Leijpark en de belangrijke rol die deze bijzondere school heeft, een klein beetje meer onder je aandacht hebben kunnen brengen.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 21/04/2022 gestart
2144x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog

Actie georganiseerd voor:

Stichting Vrienden van Onderwijscentrum Leijpark (OCL)

Stichting Vrienden van Onderwijscentrum Leijpark (OCL)

Actie georganiseerd door:

Stichting Vrienden van OC Leijpark

Stichting Vrienden van OC Leijpark

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 21/04/2022 gestart
2144x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog