Benefiet Eunice Street

Benefiet Eunice Street

Steun Girl's Power Initiative en help hen mee de mensensmokkel van Nigeriaanse vrouwen tegen te gaan.

 

Nigeria heeft de grootste economie van Afrika, maar meer dan 112 miljoen van de 213 miljoen inwoners leeft onder de armoedegrens. Meer dan de helft van de bevolking moet dagelijks leven met €1,80. Daar zijn vrouwen en kinderen het grootste slachtoffer van.


In 2018 wordt de 21-jarige Eunice Osayande vermoord in de straten van Brussel. De Nigeriaanse werd naar België gesmokkeld, met de valse belofte hier kapster te worden en een beter leven te hebben dan in Nigeria. Uiteindelijk wordt ze in de prostitutie gedwongen en moet ze een gigantische schuld afbetalen. Dit is jaarlijks het verhaal van ongeveer 20.000 Nigeriaanse vrouwen en dit al sinds de jaren 90. 

Girl's Power Initiative is een Nigeriaanse organisatie die zich inzet voor de rechten van kinderen en vrouwen. Aan de hand van opleidingen proberen ze vrouwen uit de armoede te halen, hen een stiel aan te leren en hun positie in de maatschappij te versterken. Een van hun grootste focuspunten is het tegengaan van de mensensmokkel van jonge meisjes en vrouwen. Ze organiseren talloze campagnes en cursussen om hen bewust te maken dat de mensensmokkel naar Europa geen garantie biedt tot een betere toekomst.

Meer info over GPI: https://gpinigeria.org/

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 5/03/2023 gestart
465x bekeken

Actie georganiseerd voor:

GIRLS' POWER INITIATIVE(GPI)

GIRLS' POWER INITIATIVE(GPI)

Actie georganiseerd door:

Lara Richir

Lara Richir

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 5/03/2023 gestart
465x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog