A Single Day

A Single Day
Janne Willockx

Steun mijn stop-motion kortfilm

 

Hey allemaal, 

Mijn naam is Janne Willockx en zoals jullie misschien al weten studeer ik dit jaar af met mijn stop-motion kortfilm genaamd “A Single Day”. 

We ontmoeten in deze film een oude alleenstaande man in het laatste hoofdstuk van zijn leven. We zien hem tevergeefs proberen zijn omgeving onder controle te houden, tot dit hem niet meer lukt. 

Het is voor mij een zeer persoonlijk project dat ik dan ook zo goed en eervol mogelijk wil kunnen brengen. Hiervoor hebben we jullie hulp nodig.  

Blijf up-to-date via de Instagram pagina

Heb je nog vragen of wil je op een andere manier uitmaken van het project, stuur ons een mailtje: asingledayfilm@gmail.com .

Rewards

In ruil voor je steun kan je kiezen uit de volgende rewards (gelieve me hiervoor je e-mailadres en adres door te geven):

  1. Vanaf €10 : Je ontvangt een link waarmee je de film kan bekijken.
  2. Vanaf €12 : Je ontvangt een link waarmee je de film kan bekijken + een holografische support sticker.
  3. Vanaf €20 : Je ontvangt een link waarmee je de film kan bekijken + een holografische support sticker + twee postkaarten.
  4. Vanaf €50 : Je ontvangt een link waarmee je de film kan bekijken + een holografische support sticker + twee postkaarten + een bedanking in de aftiteling.
  5. Vanaf €200 : Je ontvangt een link waarmee je de film kan bekijken + een holografische support sticker + twee postkaarten + een bedanking in de aftiteling + je verschijnt als officiële sponsor in de aftiteling.

Het verhaal

Het menselijk brein bestaat uit ongeveer 86 miljard zenuwcellen genaamd neuronen. Dat is bijna evenveel als er sterren zijn in de Melkweg. Het is een zeer complexe tool waarmee we de wereld zien, horen, ervaren. Het vormt ieder woord dat ik schrijf en zorgt ervoor dat jij deze symbolen kan ontcijferen en er betekenis aan kan hangen. Tussen al die miljarden cellen bestaan nog veel meer connecties, en in die connecties woont het idee van wie we zijn. Het feit dat ik Janne ben, dat ik 23 ben, dat mijn lievelingskleur blauw is en dat ik als kind ooit enorm hard van mijn fiets ben gevallen. Al deze zaken wonen in mijn brein. En jij hebt je eigen versie in jouw brein. Het is op vele manieren dus niet enkel die complexe tool waarmee we de wereld ervaren, ons brein is onze ervaringswereld.

Wat gebeurt er dan wanneer je je eigen brein niet meer kan vertrouwen? Wat als een ziekte die betekenisvolle connecties aanvalt, en al die cellen beginnen af te sterven? Wat gebeurt er met het idee van wie we zijn, onze herinneringen, wat gebeurt er met onze wereld? Deze ontrafeling vormt de arena voor mijn film.

Het animatieproces

Het animatieproces is een zeer langzaam, precies proces. Alles wat je ziet moet tot in het kleinste detail gebouwd worden. Alles wat moet kunnen bewegen moet voorzien worden van de juiste mechaniek zodat we er leven in kunnen blazen. Dat doen we door 12 stilstaande beelden te nemen, waartussen we telkens de pop een beetje bewegen. Hierna hebben we 1 seconde bewegend beeld. Het wordt dus een serieus arbeid van liefde.

Waar gaat jouw donatie naartoe?

Stop-motion is een zeer tactiele, praktische kunst. De wereld is dan misschien miniatuur, al die kleine stukken materiaal bouwen snel op tot een serieuze som. Daarbij zullen we ook gebruik moeten maken van camera's, lichten en stop-motion sets. Hierbij zorgt iedere bijdrage tot meer mogelijkheden in de creatie van de film.

Deze film heeft ook een team van creatieve mensen nodig. Waaronder:

  • Animators die het personage en de omgeving tot leven doen komen.
  • Een muzikant die de film ondersteunt met muziek.

Dit project is een eindwerk wat betekent dat sommige mensen hun arbeid doneren aan de film, dat gezegd zijnde wil ik hen iets terug kunnen geven al is het een klein symbolisch bedrag.  

Ik heb eerder voor dit project al eens een crowdfunder opgestart, die je misschien hebt zien passeren. Moest je je afvragen wat daar mee gebeurt is: we moesten helaas het project vroegtijdig sluiten omwille de stopzetting van het platform. Hierdoor behaalde we ons doel helaas ook niet, deze keer beter dus! 

Alvast een dikke merci!

Groetjes, 

Janne

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 31/01/2024 gestart
283x bekeken

Actie georganiseerd door:

Janne Willockx

Janne Willockx

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 31/01/2024 gestart
283x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog