4 maand zwanger en geen inkomen voor de komende 4 maand

4 maand zwanger en geen inkomen voor de komende 4 maand
Deel deze actie via:

Door een foutieve betaling tijdens corona, krijg ik de volgende 4 maand geen inkomen

 

Hallo,

Ik kan nergens meer terecht en niemand kan mij helpen.

Ik ben een 33 jarige Belgische en 4 maand zwanger. Ik volg sinds september een opleiding verpleegkunde via de VDAB.

vorig jaar was ik een lange tijd thuis van het werk wegens ‘tijdelijke werkloosheid’ door corona. In die tijd ontving ik een uitkering. Ik was tot juni aangesloten bij het HVW, omdat ik enkel problemen met hen had, ben ik overgestapt naar een vakbond. Plots kreeg ik in december 2020 3 betalingen van het HVW van september, oktober en november 2020. Dit was in totaal € 5500. 

Ik vond dit niet normaal natuurlijk. Ik heb meteen contact opgenomen met het HVW. Telefonisch kan je hen niet bereiken, dan maar via een contactformulier. Ik kreeg als antwoord dat dit zou correct zijn. Nu heb ik voor de zekerheid toch dit geld al die tijd aan de kant gehouden.

Tot ik mijn belastingen ontving. Ik moest natuurlijk enorm hoge belastingen betalen doordat ik zoveel geld extra heb ontvangen in 2020. Ik had het geld aan de kant staan, en heb mijn belastingen vorige maand volledig betaald.

Nu, zit ik sinds september in een opleiding verpleegkunde via de VDAB. Ik heb recht op een uitkering en mijn dossier hieromtrent is ook in orde. Het duurde enorm lang voordat ik mijn uitkering van september kreeg. En toen kwam de klap…

Ik nam contact op met mijn vakbond. Mijn uitkering wordt de volgende 4 maanden VOLLEDIG ingehouden voor het HVW omdat ik vorig jaar dubbele betalingen heb ontvangen. De enige optie zou zijn voor mij om dit gedeeltelijk af te betalen om te kunnen overleven. Nooit werd mij hier iets over gecommuniceerd. 

Mijn vakbond kan dit niet regelen om in schijven te betalen, omdat deze terugvordering van het HVW komt, dit zou rechtstreeks via hen moeten gebeuren.

Het HVW is dus nauwelijks te contacteren. Ik heb afgelopen maandag een telefonische afspraak gehad, toen zeiden ze mij gewoon dat ze dit kunnen en dat alles wordt ingehouden met geen optie om dit gedeeltelijk te doen.

Het OCMW kan mij niet helpen. Ik ben niet alleenstaande dus krijg ik ook geen recht op leefloon. 

Mijn vriend heeft een fysieke beperking, dus financieel kan hij mij ook niet onderhouden.

Er is geen enkele bank die mij een lening kan geven. Omdat ik geen inkomen heb. 

Ik zou dus mijn opleiding (waar ik keihard voor gezwoegd heb om dit te kunnen doen) moeten stoppen en beginnen werk zoeken. Wie zal mij aanvaarden terwijl ik 4 maand zwanger ben? Dan nog kan er beslist worden om volledig loonbeslag te doen.

Intussen kan ik in de volgende 4 maand geen eten kopen, is er een baby onderweg, kan ik mijn autolening en rekeningen niet betalen. Het is een regelrechte ramp, en een schande dat NIEMAND mij kan helpen van dergelijke instanties. 

Ik hoop op deze manier op wat bijstand zodat ik de volgende maanden kan leven…

Alvast bedankt voor enige hulp….

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 27/10/2021 gestart
652x bekeken

Actie georganiseerd door:

Nele van hauwermeiren

Nele van hauwermeiren

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 27/10/2021 gestart
652x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog