Help ons Bobo beter maken!

Help ons Bobo beter maken!
Vedrana Marinovic
Share this fundraiser via:

Blijf ons helpen in deze strijd door te doneren en zoveel mogelijk te delen, anders wordt het financieel onmogelijk!

 

Iedereen die al gedoneerd heeft: ONWIJS BEDANKT voor jullie hulp, we waarderen het oprecht en zijn jullie echt dankbaar.πŸ™ 

Ik probeer dagelijks alles bij te houden en te update onderaan de pagina, maar soms lukt dit me niet vanwege het pendelen naar en van de dierenkliniek. Ook heb ik nog 2 kleine kinderen die de nodige aandacht en energie opeisen, vandaar dat het er wel eens bij in kan schieten.

NB: Bij de foto’s zitten nog niet alle facturen, er ontbreken er nog zeker 3, deze worden nog nagezonden. Zodra ik ze heb, plaats ik ze uiteraard.

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

ONS VERHAAL OVER BOBO

Dinsdagavond 28 september 2021 begon de nachtmerrie van iedere hondenliefhebber en die is nog steeds niet opgehouden. Bobo begon over te geven en had diarree tot aan bloedens toe.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Dinsdag 28 september 2021
Bobo was die ochtend opgestaan en was normaal alleen hij weigerde zijn medicatie voor zijn epilepsie in te nemen (deze werd vorig jaar vastgesteld). Nou was dit niks bijzonders aangezien Bobo daar altijd wel een uitdaging van maakte voor ons. Hij weigerde en wij hebben verder geen druk op hem uitgeoefend. Hij had een beetje overgegeven en was niet zo lekker, maar meestal na een beetje gras eten (tijdens het uitlaten) en overgeven knapte Bobo vaak op. Hij dronk gewoon water maar wilde niet eten. Naja, we hebben allemaal wel eens geen trek dus zo alarmerend was dat ook niet. Meestal at hij dan in de avond weer en was er niks aan de hand.

Toch voelde het niet goed. Rond een uur of 18:00 u kreeg hij diarree en begon hij over te geven. Hij wilde nu ook geen water meer drinken. We hebben gelijk de dierenarts gebeld die ons heeft doorgezet naar Dierenkliniek Hugo omdat onze Dierenarts al gesloten was.

Om 20u had hij een afspraak en daar aangekomen zag je dat hij niet lekker was, maar hij liep gewoon zelf en was gewoon wat ziekjes. Eenmaal daar werd hij nagekeken en kreeg hij iets tegen overgeven en diarree, ook kreeg hij een infuus om een vochtbobbel onderhuids te zetten tegen uitdroging. Hier moest ik €202,- voor afrekenen.

Bobo mocht weer naar huis en ik liep met Bobo richting de auto, in auto gezet en we gingen rijden. Nog voordat ik de straat uitreed, vond ik Bobo erg onrustig en vertrouwde ik het niet. Terwijl ik met het thuisfront aan de lijn was, heb ik in de straat omgedraaid en ben ik teruggereden.

Ik ben naar binnen gelopen en ik gaf aan dat ik het niet vertrouwde en dat hij te onrustig was. Terwijl de assistente naar achteren liep om dit door te geven, zag ik bloederige diarree (lees:bloed) uit Bobo komen. Ik dacht dat ik gek werd en begon als een gek op de receptiebel te slaan, want waar was iedereen?! Straks bloedt hij dood!

De assistent kwam terug en gaf aan dat de dierenarts eraan kwam, dat ik heel even moet wachten. Nou dat half uur/uur voelde als een week.  

Eenmaal aan de beurt heeft de dierenarts een versneld bloedonderzoek gedaan en daar kwam een laag ontstekingsbeeld uit, het was een maag/darmkanaalinfectie. Ik mocht Bobo mee naar huis nemen, en moest goed opletten dat hij niet ging overgeven want dan moest ik direct bellen en terugkomen. Hiervoor mochten we weer €250 voor afrekenen.

Bobo mee naar huis en naast hem gewaakt, amper een oog dichtgedaan, want de hele nacht door had hij diarree. Aantal keer gebeld β€˜s nachts gebeld maar dat hoorde erbij volgens de dierenarts.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Woensdag 29 september 2021

Tot volgende gewacht en bij openingstijd van eigen dierenarts, gelijk gebeld. De dierenarts had geen tijd voor een consult want hij zat helemaal vol, maar ik mocht Bobo langs brengen voor opname en dan zouden zij hem de hele dag monitoren.

Ik heb Bobo in een deken gewikkeld en heb hem naar dierenarts gebracht. Zelf lopen kon hij niet want door de diarree was hij helemaal uitgeput. Rond een uur of 12 heb ik gebeld en toen kreeg ik te horen dat hij nog steeds hetzelfde was en daarboven ook nog eens een epileptische aanval had gehad. 

De dierenarts had deze wel direct weten te stoppen. Hij was aan het infuus gezet om uitdroging te voorkomen en hij kreeg pijnstilling. 

Even later belde de dierenarts mij met een medische update dat Bobo een alvleesklierontsteking heeft en dat hij er goed ziek van is en of ik zijn medicijnen voor de epilepsie kan langsbrengen want voorlopig bleef hij in de opname.

Toen wij langskwamen voor de medicijnen, werden we door de dierenarts te woord gestaan. Bobo was goed ziek, had een aanval gehad en dat was niet zo gunstig maar het was in zijn voordeel dat de dierenarts de aanval direct kon stoppen.

Bobo moest opgenomen worden waar 24/7 een dierenarts aanwezig is vanwege de epilepsie en we moesten terug met hem naar Hugo Verwijskliniek waar Bobo nu nog steeds verblijft. Wij hebben om  18:30 onze dierenarts verlaten en hebben Bobo om 20:30 bij Hugo kunnen afgeven. Daar werd hij opnieuw nagekeken en leek hij een stuk alerter. 

De kosten voor de opname bij de dierenarts waren €210,- en bij Hugo moesten we een voorschot van €300,- voldoen.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Donderdag 30 september 2021
Donderdagochtend werden we tijdens de standaardroutine gebeld en kregen we te horen dat Bobo nog diarree had, maar wel stabiel was en niet wilde eten. Ze hadden echo’s gemaakt en er was niks geks te zien. 

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Vrijdag 1 oktober 2021
Vrijdagochtend werden we weer gebeld en verteld dat Bobo stabiel de nacht was doorgekomen, nog steeds diarree, weigerde te eten, maar was wel alert. We mochten even langskomen op bezoek om hel te zien. Uiteraard konden we niet wachten. Bobo zag er een stuk fitter uit, ondanks alle rare kale plekken die waren geschoren voor onderzoeken, een roodgewikkelde staart vanwege de diarree zodat dat niet overal zou zitten en zijn rood gewikkelde pootje waar het infuusje voor vocht zit. Bobo wilde zelf rondlopen en stond zelfs even op twee pootjes door raam te kijken. Het leek echt beter te gaan. Hij zou na ons bezoek een neussonde krijgen om wat eten in zijn buikje te krijgen zodat zijn eetlust weer op gang zou komen.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Zaterdag 2 oktober 2021

Zaterdagochtend werd ik weer gebeld tijdens de ochtend routine dat Bobo sloom was en dat het niet goed ging. Hij had nog diarree en had de neussonde eruit geniest. Hij was niet echt alert en hij had behoorlijk last van zn buikje. 

Zaterdagmiddag werd ik door dierenarts gebeld met medische update dat het nog steeds niet beter ging en dat ze een bloedonderzoek ging doen om te kijken of behandeling nog mogelijk was. Na een uur werd ik gebeld dat uit het bloedonderzoek bleek dat zijn leverwaarden goed waren maar het ontstekingsbeeld was hoog. Antibiotica was mee gewacht maar dit was nog de enige manier om dit te proberen te verhelpen. Echter waren Bobo’s kansen inmiddels 50/50. 

De dierenarts gaf aan dat de kosten inmiddels waren opgelopen tot €850 en dat we €1000 aan voorschot moesten komen voldoen voordat er verder behandeld zou worden. 

We zijn daar als een gek heengereden en eenmaal daar aangekomen, lag Bobo daar maar, hij verroerde zich amper, eigelijk gewoon niet. De dierenarts kwam naar ons toe, deze had ik ook aan de telefoon gesproken, en gaf aan dat het niet goed ging en wat ik wilde. Euthanasie of doorgaan en of we dan de kosten konden voldoen. Zonder enige twijfel hebben we aangegeven dat wij de hond niet gaan inslapen zolang hij nog kans heeft hieruit te komen. We hebben €1000 aan de balie voldaan en hebben met lood in onze schoenen de kliniek verlaten rond 17u. We zouden in de avond gebeld worden voor een update. In de tussentijd zou Bobo antibiotica krijgen toegediend in de hoop dat hij daar goed op reageert.

Eenmaal thuis, werd ik onrustig, ik kon niet eten, ik kon geen prikkel verdragen. Ik heb toen besloten terug te rijden en daar op de parkeerplaats te wachten tot ze me zouden bellen. Ik ben daar tot 02u gebleven en ben toen even naar huis gegaan om te douchen en om te kleden. We zijn die nacht niet meer gebeld. Ergens was ik daar wel blij om want geen nieuws was goed nieuws.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Zondag 3 oktober 2021

Zondagochtend werden we gebeld voor de routine, bobo was stabiel de nacht doorgekomen, was nog wat sloom en spuugde soms wat maagzuur. Hij had nog wel beetje diarree, at nog niet en was niet heel alert. 

Zondagmiddag belde de dierenarts dat Bobo inderdaad wat sloom was maar dat hij wel wat rondliep, diarree had en niet wilde eten nog. Dat we de medicijnen nog z’n werking moesten laten doen. Ik zou zondagavond 21:00 uur opnieuw gebeld worden met update. 
Zo gezegd, zo gedaan. Werd netjes gebeld en Bobo was stabiel, nog niet goed maar meneer wandelde wel wat rond en was alerter maar nog steeds niet β€˜goed’, maar ja er was weer wat hoop. 

Meestal had ik last van β€˜korte nachtenβ€˜ maar sinds dinsdag waren de nachten voor mijn gevoel 3 keer zo lang als normaal. Ze gingen maar niet voorbij..

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Maandag 4 oktober 2021 (Dierendag)

Maandagochtend werd ik weer gebeld zoals gebruikelijk. Bobo was stabiel (thank God). Hij liep wat rond, was alert, liep mee naar buiten bij het uitlaten, maar at nog niet. Hij had klein drolletje gepoept en dus eindelijk een keer geen diarree.

We mochten zelf weer even langskomen om hem te zelf even te zien. Bobo was fit genoeg om even met ons buiten te zijn. Hij had een neussonde, een kap op zn kopje, maar dat mocht de pret niet drukken. Geen idee wie blijer was om wie te zien: wij hem of hij ons.

Uiteraard werd ons op het hart gedrukt dat we er echt nog lang niet waren en dat de kosten na zaterdag al op €1100 stonden (in 2 dagen tijd gewoon!!). Oftewel dit moest nog betaald worden en of we nog wel verder wilden.

Zolang Bobo doorvecht, vechten wij ook mee. 
 
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Dinsdag 5 oktober 2021

Inmiddels een week verder sinds de ellende begon. We leven nog elke dag tussen hoop en vrees. In de ochtend gebeld dat Bobo stabiel en alert is.

Vervolgens door de dierenarts gebeld dat Bobo stabiel is maar dat we er echt nog niet zijn. Er moet opnieuw een bloedonderzoek worden gedaan om te kijken waar we nu staan. Al met al staat de teller dan tot morgenochtend alweer op €1650 aan openstaande kosten.

Later in de middag nogmaals door de dierenarts gebeld over het bloedonderzoek. Uit de bloedwaarde bleek dat de ontstekingswaarde nog steeds hoog is en ook zijn leverwaarde was erg hoog, echter kunnen ze geen oorzaak geven voor de leverwaarde en deze zal later opnieuw onderzocht moeten worden als Bobo beter is. Hij is te zwak voor zo’n onderzoek waarbij hij onder narcose moet om een biopt te nemen. Echter kan het ook komen door de maag-/darminfectie of de antibiotica, op dit moment is dat gewoon onduidelijk. De dierenarts gaf ook aan dat Bobo’s dossier complex is en dat hij nog een lange weg heeft te gaan.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Woensdag 6 oktober 2021

Bobo is stabiel de nacht doorgekomen. In het hok is hij sloom en slaapt veel, maar als hij eruit komt is wel alert en loopt hij lekker mee naar buiten. Hij wil nog niet zelf eten, diarree is wel gestopt en dat is goed nieuws. Ook houdt hij de sondevoeding die hij toegediend krijgt goed binnen! πŸ™πŸ™πŸ₯³πŸ₯³

We mogen in de middag langskomen om Bobo te zien, om te zien hoe hij op ons reageert en misschien dat hij met ons erbij wel wil eten. 😍

Om 14:45 is het dan zover, we zijn bij Bobo. De assistent geeft aan dat Bobo naar buiten mag en komt hem brengen. 🀩 Even later staan we met Bobo buiten, hij kwispelt met zijn roodgewikkelde staartje (dit is voor de hygiΓ«ne vanwege de diarree). Bobo eet een paar hapjes uit onze hand, we geven hem maar een beetje omdat zijn maagje eerst nog moet wennen. 
De dierenarts komt ons vertellen dat we ons wel bewust moeten zijn dat hij nog wel echt ziek is maar dat de verbetering wel zichtbaar is.

De teller stond vandaag weer op €1950,- hiervan moest vandaag opnieuw €1000,- worden voldaan. We zijn inmiddels het spoort bijster. Want het totaal aan kosten is inmiddels €3950,- en we zijn er nog lang niet. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ
 
βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Donderdag 7 oktober 2021

Bobo is de nacht rustig doorgekomen, het gaat beter met hem. Hij heeft sinds gisteren geen diarree meer gehad en gisteravond heeft hij zelfs zelfstandig gegeten!! πŸ€©πŸ™

Ontstekingsbeeld is nog steeds hetzelfde en hij wordt nog goed ik de gaten gehouden. Wel gaan ze vandaag zijn infuus voor vocht afkoppelen en kijken of ze de medicijnen langzaamaan kunnen verminderen, vervolgens moeten ze kijken hoe zijn lichaam hierop reageert. Ook gaan ze proberen de medicatie zoveel mogelijk oraal aan hem te geven, als zijn lichaampje dit accepteert en hij zet dit door dan kan hij misschien wel naar huis. Hier moet per dag naar gekeken worden.

Omdat Bobo vanmorgen weer niet zelf wilde eten, heeft hij toch weer sondevoeding gekregen. We mochten in de middag weer langskomen om te kijken of hij dan weer beter eet en hoe alert hij met ons is. Ook vandaag mochten we even buiten met hem lopen en knuffelen. Hij wilde maar een beetje thuis eten, want hij had in de tussentijd een biefstukje weggewerkt (net voordat we kwamen) πŸ™πŸ€£πŸ₯³.

Terwijl we met de dierenarts stonden te praten, heeft Bobo gepoept, hij had geen diarree maar was gewoon vaste ontlasting weer na een lange week  constant diarree πŸ’©πŸ₯³πŸ₯³. 

Eerlijk is eerlijk: ik had nooit verwacht dat ik zo blij zou kunnen worden van een hondendrol 🀣. Dus zeg nooit: ’nooit!’.

Vandaag is de tussenstand van de rekening even niet vermeld, zal ons morgen wel weer worden medegedeeld.

βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–βž–

Vrijdag 8 oktober 2021

Vanmorgen werden we gebeld dat Bobo weer goed de nacht is doorgekomen, dat hij zelfstandig eet en dat het naar omstandigheden goed gaat.  πŸ™

Rond een uur of 12 werd ik door de dierenarts gebeld met nieuws waar we al heel lang op hoopten, maar nog niet hadden verwacht: Bobo mag het thuis gaan proberen, weliswaar met 7 verschillende soorten medicatie, maar de medicatie was tijdelijk totdat hij weer helemaal beter was. Als we niks meer zouden horen dan mochten we om 15:30u Bobo komen ophalen.🀞🏻

Zo gezegd, zo gedaan: we hadden niks meer gehoord en om  15:30u waren we daar. 🀩πŸ₯³

Eenmaal daar, blij en vol spanning om Bobo op te halen was er nog 1 ding wat moest gebeuren voordat we hem meekregen: de openstaande rekening moest voldaan worden, anders kregen we hem niet mee. πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ

De openstaande rekening was nu €1500, maar dit was bovenop de €3000 die wij de afgelopen week hadden voldaan, dus totaal €4500 inmiddels (en we zijn er nog niet nog niet..).πŸ˜‘πŸ˜‘

Maar goed even to the point: we kregen de hond niet mee als we de rekening niet zouden voldoen. Guess what: het geld was op, en de geldboom ook kaalgewaaid.πŸ€¦πŸ»β€β™€οΈ

Probleem: geen geld, geen hond mee. 😫😫😫

Gelukkig ben ik gezegend met de mensen om me heen en was ik na 1 bericht verlost uit deze hel. Een vriendin heeft de betaling gedaan zodat ik mijn hond mee naar huis kon nemen.❀️

Uiteraard moet dit geld weer zo snel mogelijk terug. Ik snap dat je moet betalen voor de dienst die is afgenomen, maar dat een week later, of in termijnen betalen geen optie is bij zo’n bedrag, vind ik wel wat vreemd.. En zeker als je dan je hond niet meekrijgt, maar wie ben ik om daar wat van te vinden..?! Dit schijnt de normaalste gang van zaken te zijn..

Om 18:30u liep ik eindelijk naar buiten met Bobo aangelijnd. Hij mocht meer naar huis.. πŸ₯³πŸ₯³

We waren onwijs blij, maar tegelijkertijd ook doodop, doodsbang en gespannen, want ons werd keer op keer benadrukt dat Bobo vooruit ging maar zeker nog niet hersteld of beter was.

Eenmaal thuis, kreeg Bobo een epileptische aanval 😱😫. Ik heb ze uiteraard direct gebeld, maar dit was niet zo gek na alles wat hij die dag had meegemaakt: in de kliniek, onderweg naar huis en weer opnieuw β€˜thuis’ en ze hoopten dat het hierbij zou blijven. 🀞🏻🀞🏻
 

Weekend 9 & 10 oktober 2021

Bobo krijgt zijn 7 medicijnen gespreid over over de dag (5 momenten, anders kan hij het niet binnen houden). 3x via spuitje in de mond, 2x over zijn eten gestrooid en 3 pillen (uiteraard met de juiste dosering voor hem).

Voor nu gaat het redelijk goed, volgende week woensdag moeten we weer op controle en voor bloedonderzoek. Wat naast spanning en stress, ook zorgt voor nog meer financiΓ«le tegenslag.

⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

ONZE HULPVRAAG:

Inmiddels zitten wij echt met onze handen in het haar wat betreft de kosten, deze blijven oplopen en wij hebben alles gegeven wat we hadden en in de schulden geraakt door te lenen. Normaalgesproken zouden wij het nooit in ons hoofd halen zoiets voor ons zelf op te zetten, maar als dit zo doorgaat, staan we met 2 kinderen en een hond op straat omdat de vaste lasten niet betaald kunnen worden. 

Een heel naar detail is dat we de donderdag voorafgaand aan dit alles (23 september 2021) onze andere hond hebben moeten laten inslapen vanwege ouderdom, maar zoals ze zeggen: voor niks gaat de zon op. 

Alle kleine beetjes helpen en we zien wel hoever we komen, maar niks doen is helaas geen optie meer. 
 

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️

Ik krijg vaak de vraag of Bobo verzekerd is en waarom dat niet zo is. Toen we Bobo kochten, heb ik de meest uitgebreide verzekering voor hem afgesloten bij Proteq, maar omdat ik nooit of eigelijk heel weinig vergoed kreeg (altijd wel uitzondering of eigen bijdrage/eigen risico) heb ik de verzekering na 6 jaar stopgezet omdat we destijds een behoorlijke financiΓ«le tegenvaller te verwerken kregen en dit onbetaalbaar voor ons werd. Helaas kunnen we hem nu niet meer verzekeren omdat hij ouder dan 7 jaar is. Achteraf is het makkelijk zeggen: β€˜had ik maar..’ maar terugdraaien kan ik het niet, ook heb ik het niet uit luxe stopgezet

Updates

Loading...

Collectors

Loading...
Started on 05/10/21
Viewed 2990x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog

Fundraiser organised by:

Vedrana Marinovic

Vedrana Marinovic

 

Donations

 
Show all donations
Started on 05/10/21
Viewed 2990x
Website widget
Add a widget of this fundraiser to a website or blog
 
Other fundraisers in: Animals
Report abuse