Muurgedicht Osdorp

Muurgedicht Osdorp
Oda Hillege
Partager cette campagne via:

Wij willen een muurgedicht in Osdorp realiseren. Abdelkader Benali heeft hiervoor een gedicht geschreven.

 

We hebben dit project bijna succesvol kunnen afronden. 2 van de drie verzen staan op de muur. Echter, er zijn wat tegenvallers bij de uitvoering op onze weg gekomen. Om ook het derde vers te kunnen maken streven we er naar naast de 1500 euro die nu is opgehaald nog 500 euro extra op te halen aan donaties.

GEEFT U ALLEN GUL?

Je ziet op steeds meer plaatsen in Nederland poëzie op muren staan. Het is fraai om te zien, het verhoogd de waarde van het gebouw en nodigt de passant uit om even stil te staan. 

Wij willen ook zo’n muurgedicht in Nieuw-west realiseren. Het gaat om een bewonersinitiatief vanuit de themagroep Openbare Ruimte (buurthuis de Aker) in samenwerking met Stadsdeel Nieuw-west. 

Met het gedicht willen we de geschiedenis van Nieuw-west vertellen, hoe het is ontstaan als Westelijke tuinstad tot de wijk die het nu is geworden.

We hebben een bekende schrijver uit ons stadsdeel bereid gevonden om mee te werken aan dit project. Abdelkader Benali heeft speciaal voor Nieuw-west een gedicht geschreven. Een auteur van allure die veel passie heeft voor Nieuw-west. We kunnen ons geen betere ambassadeur wensen. Door onze keuze voor deze auteur hopen we verder te bewerkstelligen dat bewoners van verschillende culturele achtergronden betrokken raken bij dit project. Het gedicht bestaat uit drie verzen deze drie verzen worden dan op drie verschillende wijken op de muur gezet.

Het ontwerp is gemaakt door Marc Koppen.

Waar

De werkgroep heeft al twee pandeigenaren bereid gevonden om hier aan mee te werken:

  • Het pand aan de Langswater/ Osdorperweg, flat het Hogeboomspad. (Osdorp De Punt).
  • De tweede locatie is het pand aan Opmerkzaam, op de kruising met het Hoekenespad (Osdorp Oost).

Tot kort geleden waren er drie panden gevonden voor het project. Een van de pandeigenaren heeft zich vlak voor uitvoering om onduidelijke redenen teruggetrokken uit het project. Daarom is de werkgroep opnieuw op zoek naar een derde pand. Er zijn een aantal locaties aangedragen door bewoners en hopelijk komt het met een van deze binnenkort rond. Door deze vertraging heeft het project ook last van een verhoging van de kosten.

Mises à jour

Chargement...

Collecteurs

Chargement...
Démarré sur 28/06/22
Vu 4348x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue

Campagne organisée par:

Oda Hillege

Oda Hillege

 

Dons

 
Afficher tous les dons
Démarré sur 28/06/22
Vu 4348x
Website widget
Ajouter un widget de cette campagne à un site web ou un blogue
 
D'autres collectes de fonds dans: Art et Culture Communauté Créatif Vivre
Rapporter un abus