De laatste hoop....

De laatste hoop....
Caroline Albergs

Dakloos...kan ik niet aan...

 

Lieve mensen,

Het is niet alledaags om hier mijn verhaal  te vertellen.

Maar de dagen die resten,tellen sneller af dan ik ooit nog kan vertellen.

Vergeef het me dat ik soms van de hak op de tak ga springen, maar eens dat ik bezig ben met typen ,zal er vanalles te boven komen.

Mijn naam is  Caroline  en ik ben 54 jaar. Geboren in Hasselt.

Ik kan van mezelf zeggen ,dat ondanks de tegenslagen die ik de laatse jaren heb gekend, me er altijd redelijk heb weten door te slaan. Met vallen en opstaan weliswaar,  maar ik deed het. Ook met financiële gevolgen vaak. Maar dan werkte ik maar wat bij of verkocht spullen, ik gaf niet op .

 

Opgeven, ik kan dat niet,...die woorden gebruikte ik niet. Dat heb ik mijn kinderen ook van kinds af aan meegegeven .

In 2013 ben ik met mijn 2 kinderen  na een relatie  van 15 jaar terug naar mijn geboorteplaats verhuist. Tis te zeggen naar de caravan van mijn ouders op de camping waar we in totaal 38 jaar vertoefde, zo vaak het kon .Weer of geen weer.

30 graden of vriezen .

Mijn moeder en ik toch. Papa  kon niet tegen de koude.

Daar voelde we ons goed dat was onze thuis.

In elk geval heb ik met de kinderen 4 maanden in de caravan gewoond.

Ik vond een huis vlakbij. Eigenlijk tussen de caravan en mijn ouderlijk huis.

Perfect dus.

3 slpks een bureelruimte beneden. Dat werd mijn slaapkamer, gezien mijn gezondheid, was dat veel gemakkelijker voor mij.

( in 2003 en 2006 heb ik een tumor gehad in mijn oren die tegen mijn duwden maar die zijn met succes verwijderd

.Maar daardoor ben ik doof omdat de tumor mijn gehoorsbeentjes verbrijzelde .

En heb ik tot de dag van vandaag nog steeds evenwichtstoornissen, tinnitus en auditieve hallucinaties.

Ik vond een huisgenoot om het dure huis te delen.

Dat ging heel goed tot hij de liefde van zijn leven vond en ging samenwonen met haar.

Alleen kon ik dit niet betalen 2/3 van mijn invaliditeit was de huur en maandelijjse kosten.

Dus ik dacht foert ik ben weg hier en na 2 jaar kocht ik toch mijn eigen caravan tov mijn ouders hun caravan ,omdat ik daar mij goed voelde en gelukkig was.

PERFECT!!!

Mama kon dan ook komen wat ze alleen niet meer kon en mocht ... om haar ook gelukkig te maken en mijn vader had ook wat extra vrijetijd want hij zorgde bijna 24 u voor haar... (naast ook mijn zussen die ook deden wanneer ze konden.)

voor mij een reden te meer...)

• foto

 

Nu ik dit typ denk ik dat is 21 en 18 jaar geleden ik was 33 en 36 jaar.van de tumor 7 maanden revalidatie de 2de 4 ongeveer omdat we hem op tijd ontdekte door de 6 maandelijkse controle. hehe zo jong zo lang geleden...., ik dacht destijds doemme toch ik ben nog veel te jong om zo af te zien. Ik wil leven  , ik wil terug gaan werken.ik wil normaal lopen  niet gelijk een zatte zwitser... Ik wil, ik wil, ik wil zoveel.... het meeste wat ik wilde is me tamelijk goed gelukt. Behalve normaal lopen is slechter geworden.

 

Er is een breuk in mijn nekwervel die nu met schroeven is vastgezet .

Een hangman's fracture noemen ze dat.

Al 2 jaar moet ik de 2de operatie krijgen omdat de 1ste niet voldoende was om mijn nek te ondersteunen.

Maar het is niet mogelijk (omdat ik de vorige operatie en opname, revalidatie en nog 3 weken opname daar mijn wonde zo dik als een kalkoenei was en op zeker moment openbarste....) nog steeds moet betalen

• foto

Dat was in 2021. Daar moest ik verhuizen  en dat ging niet ,ik kon niks inpakken

,ik lag in mijn Ziekenhuisbed het meeste van de dag

Heffen kon ik niet, voorover bukken  ook niet want dan viel ik voorover. Uit bed liep ik met een rolator  of krukken .

De huisbaas had geen begrip.

En dat begreep ik ook wel.maar het was niet mijn schuld .ik ben in de huur betalingen altijd zeer correct geweest.

ik was daar gaan samen Huizen met iemand ddieik goed kende ik woon daar heel graag Tot ik erachter kwam dat er 6 maanden de huur achterstand was terwijl ik elke maand mooi mijn deel betaalde aan die persoon die der woonde , die de huur moet doorstorten naar de huisbaas en dus niet gedaan heeft. ik was ook niet opgenomen in het contract dus ik was er zonder recht of titel, en moest verhuizen dus omdat ik lichamelijk niet  kon verhuizen is er in Uithuiszetting geweest. Ik stond op straat helemaal kapot van wat ik meemaakte ....

nooit meer wil ik dat meemaken. Ik had pijn, honger, Ik had het koud, Ik had niks meer ,al mijn spullen waren weg. ik had me een hoekje aan de buitenkant van de garage, onder een stuk worteldoek gestopt, ik wilde warmte  en ben al wenend in slaap gevallen. Daar heeft iemand die me kende gevonden en meegemomen   naar haar thuis om de hoek. Ik werd de klok rond verder wakker in een zetel  en warm deken en een kwiekenende papegaai.  gelukkug net de warmte maar kapot vanbinnen en gebroken van mijn nekpijn.

6 weken later vond ik een appartement int stad.

Ik een meisje van de buiten en een appartement hmm er was wel een mooi terras aan, 1 stapje naar voren een 2 opzij...

Maar ik was dankbaar en gelukkig ,en zette mijzelf opzij.

Na een jaar moest ik alweer verhuizen  omdat de hele blok onder renovatie moest ,dat was blijkbaar geweten,behalve ik wist het niet ...

 

En van daar ben ik verhuisd naar het huis waar ik nu woon nu. Mijn droomhuisje hier wilde ik oud worden.... na 1 jaar moet ik er alweer verhuizen omdat de huisbaas vindt dat we niet matchen ...ik zei wat bedoel je nu daarmee ?Ja zij hij :Ik wil daar iemand in laten wonen maar ik mag niet weten dat hij daar woont. met de andere woorden dan kun je er beter in strooienpop neerzetten zei ik je mag toch leven of niet Ja maar soms teveel bezoek en zo dan hou ik niet van. En ja plantjes en zo Ik wil hier buiten niks hebben staan dus ik kreeg een opzeg wegens overlast....*foto

Omdat mijn gezondheid zo slecht is had ik nog veel dingen niet uitgepakt of deels uitgepakt met gevolg dat heel wat dozen nog in mijn garage staan En daar kan hij ook niet tegen de garage moet leeg zijn.maar ik heb ook geen berging Waarom moet ik het dan zetten ? 

Van begon dit jaar weet ik dat ik moet verhuizen en ben dus ook toen beginnen zoeken wat niet zo simpel was omdat de termijn te ver weg was.nu zijn we 4 dagen van mijn eind datum af en ik heb nog geen woning !! ik kan niet bij mijn familie of zo terecht dat is onmogelijk.

Het OCMW was het allerlaatste waar ik zou hulp gaan vragen .

Dat heb ik ook gedaan.

Ze hadden mij vorige week naar het CAW gestuurd voor de daklozenopvang in Hasselt ,maar daar kunnen ze mij ook niet helpen, omdat ik invalide ben.

Ocmw belde mij straks  met de boodschap dat ze me niet kunnen helpen. Ik kende de mevrouw niet en zij mij blijkbaar ook niet.

Het beste wat ik u kan aanraden is,gewoon blijven. WABLIEF zei ik maar ze praatte verder, ja dan moet de huisbaas naar de vrederechter om een vonnis voor een uithuiszetting...

Ik zeg: ik geloof mijn oren niet, wat gij nu verteld... betaald gij met uwe goede raad dan ook mij de 10.000 €  die dat zaakje kost?

Ik ben die van 3 jaar geleden nog met hok en brok aant afbetalen...

Oh is dat zo duur? Ja ik ken u dossier niet. Ik zei ale nu beld ge mij gewoon om te zeggen dat ge niks kunt doen voor mij.

Ja zei ze...

Weet wat ge ook kunt doen zei ze.

Laat u inschrijven behaardehuizen de buurt....ik zei bedankt om mij te bellen ,ik had iets anders verwacht en heb neergelegd....

Vorige week belde degene die mijn dossier wel kent me op om te vragen  hoe de uithuiszetting gekomen is

Maar afin IK HEB GEEN UITHUISZETTING.  hoe heb je geen vonnis dan? Neeeeee  Ik vroeg heb je mijn lange mail gelezen.? Ja zei ze... ik zeg ge liegt, ge zegd zomaar iets zonder de kern te kennen. Chic dat ge daar nog voor betaald word. Fijn weekend en heb snel opgehangen.

Al jaren verhuis ik naar goedkope huizen met telkens hetzelfde probleem... schimmel. Ik heb copd 2 ,fataal gewoon.

Hier in mijn droomhuisje is dat ook. Toen ik inhuisde bij 30 graden niks te zien of ruiken ....

Net ben ik nog naar een gelijkvloers appartement gaan kijken, niet echt wat ik voor ogen had, maar ik zou alles  aanvaarden momenteel.

Ik had zo een mooie stacaravan  

,heb ze verkocht voor de huurwaarborg en verhuis te betalen . Voor de praat van de mensen. De schande om als gewoon mens in een caravan wonen.

Dat is 1 van mijn levensfouten en deze blijft aan mij knagen.

Zelfs de kinderen zeggen, mama sinds toen heb ik u zien veranderen...klopt ook...

daar was ik gelukkig…

Daar was mijn leven in de bos ,de vijvers,de rust, mijn vrijheid ,mijn plantjes,mijn poezen en ik waren 1.Ik had dat nóóit mogen verkopen.had ik ,had ik, had ik...

*foto's

Begin dit jaar was slagtoffer van internetfraude via een verkoopsite...pijnlijk als he laatste geld voor de maand verdwijnd van je rekening als een vingerknip.

Een  tijd later toen ik wist dat ik hier weg moest en op sosial media reclame zag om geld te verdienen op korte tijd. Dat was het dacht ik . Ik moet hier weg, ik verhuis naar spanje .mijn lichaam zal blij zijn en hopelijk  vind ik daar rust...

Ik investeerde al mijn wat ik had in bitcoins... ik zou binnen 48u 20.000€ op mijn rekening hebben. Het leek allemaal zo oke. Die persoon was zo lief en vriendelijk,  had goede gesprekken enz...en alles was in orde tot de 48u om waren en de persoon niet meer bestond in mijn chatlijst, besefte ik wat eaan de hand was. Mijn wereld storte in elkaar en ik ook...

Dat ik de huur niet kon betale  was nog een rede meer voor mijn opzeg.

Toch betaalde ik nog,  in weliswaar kleine stukjes de huur, in de hoop dat ik mijn huisbaas van gedachte kon laten veranderen...dat hij zag ,dat ik echt mijn best deed... jammer genoeg was het niet zo....

Heb zelfs eigenaars van leegstaande huizen en gebouwen gecontracteerd om tijdelijk onderdak en berging van mijn hebben en houden te krijgen. Daar is tot nu toe ook nog niks uitgekomen. De meeste antwoorden gewoon niet.

Behalve 1 persoon een advocaat die een  pand heeft in de buurt , maar al plannen mee heeft,

maar die ook meezoekt naar een andere  oplossing,

Buiten hem heb ik geen enkele reactie gehad.

Ik weet het allemaal niet meer...

Als ik al een woning vind kan ik geen huurwaarborg betalen...

Deze staat voorlopig nog vast en kwam  van het ocmw.

Ik zit door dit zo vast in mezelf ik krijg niks in gepakt, ik heb geen doel, geen uitzicht op iets...

ik pak mijn ouders hun urnekes en die van mijn hondje, de foto van mijn broertje zijn grafje.  En wat hoognodig is . Ik laad alles op mijn scootmobiel en vertrek in het volgend weekend. Dat is wat ik me voor ogen houd, maar met de gedachten alleen al.... ween ik uren aan een stuk...

Sommige mensen denken , dat het mijn eigen schuld is.Ze zeggen mij dat niet natuurlijk.Maar ik denk daar over na ...Wel ja had ik niet zoveel drama gemaak over de schimmel mijn gezondheid en mijn copd hier in mijn huisje ,  de fraude waar ik ben ingetrapt, had ik  misschien ook geen opzeg gehad...misschien had ik dan buiten de plantjes ook moeten wegdoen misschien.... 

Lieve mensen,

Al enkele weken probeer ik te beginnen met  inpakken, het lukt mij niet . Ik begin ,zet klaar, gooi en geef dingen weg. Daar houd het mee op, ik krijg het niet in de dozen.Denk dan wacht er ff mee ,en begin mijn kleren te sorteren ,wat weg en niet weg kan…. Zelfde verhaal…Enkel wat al weg kon heb ik weg laten doen… dat is het…Kan niet verder, met de beste wil niet.Ik blokkeer en ga op bed liggen wenen. Met gevolg dat het een bende is waar ik nog ellendige van word

Het gaat me niet lukken om op straat te overleven.Ik ben te oud en door mijn handicap gaat het echt echt niet lukken…

Mijn spulletjes ,mijn hobby's, mijn lieve poes, mijn liefst  kleinkind van 6 jaar kan haar Omike niet meer bezoeken dan…

Het liefste van alles wil ik rust ,dat ik al jaren zoek maar op 1 of ander manier niet klaar krijg.

Ik wil mijn operatie en rustig revalideren. Nu kan ik met een verkeerde beweging in verlamming gaan.

Gelukkig zijn op de buiten in een  klein huisje,een beetje  grond rondom samen met mijn poezen ,plantjes en hobby's.

Lieve mensen ,ik dank jullie om het lezen van mijn triest verhaal.

Sorry voor de fouten en vergeten leestekens...

Ik hoop langs deze weg  hulp te krijgen op eender welke manier dan ook. een kamer is tijdelijk al oke voor mij op dit monent ben ik niet eisend…

 

Nogmaals bedankt

Liefs Caroline 

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 25/06/2024 gestart
164x bekeken

Actie georganiseerd door:

Caroline Albergs

Caroline Albergs

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 25/06/2024 gestart
164x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog