100 km stappen voor Leefgroep E huis de klink

100 km stappen voor Leefgroep E huis de klink
Raspoet Marnix

stappen van de dodentocht 100 km voor Leefgroep E. 8 bewoners van de leefgroep op tweedaagse uitstap laten gaan.

 

 Mijn zoon, nu 29 jaar oud, woont al 9 jaar in Huis De Klink in Diegem, waar hij deel uitmaakt van Leefgroep E. De leefgroep bestaat uit 8 bewoners, variërend in leeftijd van 28 tot 60 jaar, waarvan 6 mannen en 2 vrouwen. De meeste bewoners hebben te maken met autisme en een mentale beperking.

Het is een feit dat de financiële middelen soms beperkt zijn, waardoor het voor hen moeilijk is om zonder extra steun deel te nemen aan uitstapjes naar bijvoorbeeld pretparken, dierentuinen, een dagje weg naar de zee , gezien de kosten van begeleiding en andere benodigdheden.

Daarom heb ik besloten om een positieve bijdrage te leveren door de Dodentocht op 9 augustus te wandelen, met als doel extra steun te bieden aan de bewoners. Na de uitdagende periode van corona en personeelstekorten verdienen zij het om even te kunnen ontspannen en genieten van uitstapjes. Elk gebaar, groot of klein, wordt enorm gewaardeerd en zal rechtstreeks bijdragen aan het geluk van de bewoners.

Ik hoop dat we met deze actie een glimlach kunnen toveren op de gezichten van de bewoners in Leefgroep E. Bedankt voor uw steun en fijne bijdrage

De Visie van huis de klink 

Vertrekkend vanuit de interesses en mogelijkheden van de bewoners van huis de klink hebben de begeleiders aandacht voor een zinvolle dagbesteding en een aangename ontspanning. Hierbij bieden we de bewoners zowel in huis als erbuiten een waaier van mogelijkheden aan met een gevarieerd aanbod aan activiteiten of een aangepaste werksituatie. Zoals in elk gezin gaan zij regelmatig winkelen, op uitstap, sporten, met vakantie of zijn er feestjes.

Binnen Huis De Klink bieden we groepsgebonden ondersteuning aan. We bieden zorg op maat en houden rekening met individuele verlangens en noden. We hebben aandacht voor inspraak en zelfsturing. In de leefgroep dragen we zorg voor rust en ontspanning en trachten we een gezellige, huiselijke en warme sfeer te creëren waar iedereen zich goed voelt en zichzelf kan zijn. 
We maken gebruik van media, we organiseren belevingsgerichte activiteiten, we werken dagelijks met voeding, kweken in de serre of onze tuin eigen groenten, spelen muziek en genieten ervan. We hebben aandacht voor beweging (wandelen, dans, fitness, zwemmen en andere sporten, Special Olympics). We bouwen aan contacten met de omgeving en trachten ook zoveel als mogelijk inclusief te werken. We willen het netwerk van de bewoner versterken en samen zorg dragen.
Het begeleidersteam werkt samen met kine, ergo, logo, diëtiste, verpleegkundigen, artsen en interne ondersteunende diensten.

Updates

Laden...

Collectanten

Laden...
op 18/04/2024 gestart
640x bekeken

Actie georganiseerd voor:

Huis de klink klim vzw

Huis de klink klim vzw

Actie georganiseerd door:

Raspoet Marnix

Raspoet Marnix

 

Donaties

 
Toon alle donaties
op 18/04/2024 gestart
640x bekeken
Website widget
Voeg een donatieknop van deze actie toe aan een website of blog